Volumia!-zanger furieus over verdachtmaking drugsgebruik

De zanger van de ook in Belgie populaire Nederlandse band Volumia!, Xander de Buisonjé, is woedend op het regionale dagblad de Gooi- en Eemlander. De Buisonjé wil dat de krant de zaterdag gepubliceerde bewering dat hij drugs gebruikt onmiddellijk herroept.

BR>De Buisonjé moest vrijdagavond na een optreden in Almere voor korte tijd in het ziekenhuis worden opgenomen. De Gooi- en Eemlander meldde dat dit het gevolg was van het feit dat de popzanger volgens 'welingelichte kringen' onder invloed verkeerde van drugs. Als de krant niet rectificeert, maakt Volumia! er een rechtszaak van.

Volgens Volumia!-manager H. Nieskens had De Buisonjé (26) tijdens het optreden last van zijn lies en meende hij mogelijk een liesbreuk te hebben. ,,Waarschijnlijk doordat hij zich, als altijd, fanatiek toelegde op het optreden'', aldus Nieskens. ,,Xander is in zijn vroege jeugd al eerder geplaagd door liesproblemen en aan een liesbreuk geopereerd.''

De zanger zelf reageert als door een wesp gestoken op de insinuaties. ,,Als iemand anti-drugs is, ben ik het wel. Laat staan dat ik zelf zou gebruiken.'' De Buisonjé kon het ziekenhuis na een onderzoek weer verlaten. Een liesbreuk is niet geconstateerd. Volumia! speelde vrijdag op een jazzfestival voor een gehoor van 8.000 man.

De Gooi- en Eemlander bracht het verhaal over de ziekenhuisopname van De Buisonjé en de vermeende oorzaak daarvan zaterdag op de voorpagina. De advocaten van Volumia! hebben de krant direct daarop per fax een eis tot rectificatie verzonden en gesommeerd binnen 24 uur te reageren. Zaterdagavond had Nieskens nog niets van het dagblad vernomen.

Volumia! werd onder meer bekend door de hit Hou me vast. In april van dit jaar sleepte de band drie TMF Awards in de wacht.