Jan Ullrich en T-Mobile willen de scalp van Armstrong

Op Palma de Mallorca is maandag de Duitse wielerformatie T-Mobile, de opvolger van Telekom, voorgesteld. Het team en zijn kopman, Jan Ullrich, hebben dit jaar één groot doel: stokken in de wielen steken van de Amerikaan Lance Armstrong, die straks zijn zesde opeenvolgende eindzege in de Ronde van Frankrijk kan boeken.

Belga

Jan Ullrich, die vorig seizoen uitkwam voor Bianchi, keerde na een jaartje langs de grote poort terug naar het team waarmee hij zijn grootste successen boekte. De 30-jarige olympische kampioen won in 1997 de Ronde van Frankrijk en wil die prestatie al te graag nog eens een keertje over doen. Hij gelooft rotsvast in zijn kansen.

"Het team waarover ik nu beschik, is het sterkste waarmee ik ooit heb gereden", aldus de renner die ook al vijf maal tweede werd in de Tour (1996, 1998, 2000, 2001 en 2003). "Als alle renners bij de start van de Tour in topconditie zijn, worden we de belangrijkste tegenstander van Lance Armstrong".

"Ik vertrek vanuit het principe dat Armstrong nog altijd 100% in form zal zijn", vertelt Ullrich, die meent dat zijn rivaal "misschien wel al wat nerveus wordt" omdat Armstrong dit jaar vroeger dan anders, in februari al, in competitie komt. Ullrich zelf, die door een griepaanval later op stage vertrok dan gepland, wil een eerste keer in actie komen in de Ronde van Murcia, in maart.