Cybertelex

* Volgens WebSide Story, een bedrijfje dat het verkeer van 114.000 websites over de hele wereld analyseert, gebruikt momenteel nog amper één surfer op vier Netscape Navigator. Bill Gates mag dus beginnen juichen, want de cijfers duiden aan dat Internet Explorer de browser-oorlog gewonnen heeft.

BR>* Uit onderzoek van Fletcher Research blijkt dat de verhouding tussen mannen en vrouwen op het internet leeftijdsgebonden is. In Engeland surfen bijvoorbeeld veel meer tienermeisjes dan tienerjongens op het internet. Naarmate de leeftijd stijgt, daalt het aandeel van de vrouwen. Vrouwelijke surfers zijn jong, mannelijke surfers ouder.

* Oostenrijk lijkt het eerste Europese land te worden met een wet die spam - ongewenste e-mail - verbiedt. Het is in Oostenrijk al verboden om iemand ongevraagd te bellen of te faxen voor commerciële doeleinden, maar e-mail hoorde daar nog niet bij. België lijkt alvast niet van plan om het Oostenrijkse voorbeeld te volgen.

* Op 4 december heeft in Las Vegas de finale plaats van 'Car of the Century', een wedstrijd waarin men de meest betekenisvolle wagen van de twintigste eeuw wil bekronen. Wie zich op de website (

) laat registreren, kan tot 28 november meestemmen voor de wagen van de eeuw.

* Lufthansa experimenteert momenteel met draadloze datacommunicatie aan boord van vliegtuigen. De gezagvoerder zou daarbij via een draagbare computer mededelingen, controlefiches of routeplannen kunnen doorseinen. Het proefproject wordt als alles goed gaat in de zomer van 2000 geïnstalleerd in de Lufthansa-vloot. Voor de passagiers mogen we alvast hopen dat het systeem niet draait op Windows...

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer