Zes arrestaties na incidenten in Verviers

In Verviers zijn zondag zes arrestaties verricht na incidenten tussen enkele jongerenbendes. De komende maanden zullen er preventieve maatregelen getroffen worden om soortgelijke incidenten te voorkomen. Dat maakte de burgemeester van Verviers, Claude Desama, en de politiecommissaris van de zone Vesdre, Marcel Simonis, maandag bekend op een crisisvergadering.

Belga

Zondag kwam het tot incidenten tussen een groep jongeren van Afrikaanse origine uit Brussel en leden van de Afrikaanse gemeenschap van Verviers. De Brusselse bende zou volgens de burgemeester bekend staan om verschillende criminele feiten, zoals diefstal en poging tot diefstal.

Om in de toekomst dergelijke incidenten te voorkomen, wil de burgemeester van Verviers de komende maanden maatregelen treffen. De maatregelen zouden zich vooral toespitsen op enkele adressen, waar de Brusselse bendeleden in Verviers verbleven, zonder dat ze er hun domicilie hadden. Bij enkele huiszoekingen, die volgden op de incidenten van zondag, trof de politie er machettes en een karabijn aan.

Zes leden van de Brusselse bende werden zondag gearresteerd en ze zullen maandag voor de onderzoeksrechter verschijnen. Bij de incidenten raakten ook twee agenten lichtgewond door het gebruik van traangas.