Brigitte Becue zwemt volgend weekend in Luxemburg

Brigitte Becue neemt volgend weekend deel aan de internationale meeting in Luxemburg (groot bad). Ze komt er aan de start van de 100 meter schoolslag en de 200 meter wisselslag.

Belga

Becue kwam midden december terug naar België om er de feestdagen door te brengen met haar familie. Ze keerde nadien niet - zoals nochtans was gepland - terug naar het Spaanse Sabadell, waar ze traint onder de Nederlander Paulus Wildeboer. Becue wil koste wat kost voor de vijfde maal deelnemen aan de Olympische Spelen.

Becue traint nu terug in België en zwemt in Luxemburg in de kleuren van First, de Gentse fusieclub. De Brugse wilde aan Belga niet kwijt waarom ze niet langer in Spanje traint. Nauwelijks enkele maanden terug trok ze ook al de deur achter zich dicht in het Amerikaanse Oregon, waar ze trainde met Paul Bergen, de Amerikaanse trainer die van de Nederlandse Inge de Bruyn een olympisch- en wereldkampioene maakte.

Becue bleef ook vaag over haar toekomst. Het is niet bekend welke wedstrijden ze nog op haar programma heeft staan. De uiterste datum waarop ze zich nog kan plaatsen voor het EK in mei in Madrid, is 14 maart. Een olympisch minimum moet ze zien te zwemmen voor 23 mei, na de Flanders GP in Brugge.