Belgen prima op indoortoernooi handboogschieten

De Belgische handboogschieters mogen terugblikken op een geslaagd indoortoernooi in het Franse Nîmes. Dit toernooi geldt als het belangrijkste evenement na de Europese en Wereldkampioenschappen indoor, en is dus een mooie graadmeter voor de Europese indoorkampioenschappen te Sassari.

Belga

Drie Belgen wisten zich te plaatsen voor de finales: Gladys Willems (Vrouwen Compound: 3e na de kwalificaties met 573 punten), Nico Hendrickx (Mannen Recurve: 3e na de kwalificaties met 586 punten) en de verrassende junior Kristof De Wachter (Mannen Recurve: 29ste na de kwalificaties met 564 punten).

In de finales wisten ze allemaal de eerste ronde te overbruggen. De Wachter moest als eerste de strijd staken, hij verloor in de tweede ronde en beëindigde het toernooi als 13e, een heel mooie plaats voor deze jonge belofte.

Nico Hendrickx, voor wie de indoordiscipline dit seizoen geen prioriteit is, knokte zich tot in de halve finales, maar daar moest hij de strijd staken: hij eindigde mooi als derde, achter Frank Fisseux en Michele Frangili.

Gladys Willems bleef duel na duel winnen en won dan ook het indoortornooi. Een bijzonder knappe prestatie, die de regerende wereldkampioene meteen weer in de spotlights zet als belangrijkste kandidate voor de titel van europees kampioene.