Topman Telenet moet opstappen

Paul Van der Spiegel van Telenet is door de raad van bestuur gevraagd om zijn functie neer te leggen. Hij wordt opgevolgd door de Amerikaan Chuck Carroll, tot nog toe directeur operaties.

Marc Balduyck

BR>Een en ander wijst steeds meer op een interne malaise bij Telenet. Nadat eerder aandeelhouder MediaOne liet uitschijnen weer uit de boot te willen stappen, moet nu de directeur-generaal de deur uit. Hij wordt bedankt met een vriendelijk communiqué. "De tekst is in onderling overleg opgesteld", heet het bij het bedrijf. Van der Spiegel zelf is in het buitenland met vacantie en niet bereikbaar voor commentaar.

Telenet is als telecomoperator langs de kabel het geesteskind van ex-minister-president Luc Van den Brande. Hij wilde Telenet uitbouwen als een eigen Vlaamse tegenganger voor Belgacom. Of de expansie van Telenet allicht tegenvalt? Het wordt in Mechelen met evenveel woorden ontkend. "Wij hebben al 30.000 aangesloten klanten. Ons objectief ligt op 10% abonnees in de gemeentes die we met ons netwerk bereiken. Voorlopig zitten we op schema."

Toch heeft het nieuwe directiecomité onder Chuck Carroll de opdracht meegekregen "om het bedrijf versneld te laten doorgroeien tot een sterke speler op de markt. Daartoe moet ook een nieuw bedrijfsplan uitgewerkt worden."

Aan de andere kant wil aandeelhouder Media0ne (25%) weer weg. De aandelen van het bedrijf staan te koop. Andere aandeelhouders zijn de kabelintercommunales (35%), de GIMV (20%) en een financieel consortium (20%). Er zou wel veel belangstelling zijn om de participatie van MediaOne over te nemen. Chuck Carroll is een ex-gediende van MediaOne. Wanneer de Amerikanen hun aandelen effectief verkopen blijft hij evenwel op post.

Etienne Blomme wortdt van zijn kant de nieuwe directeur operaties, Clement Costers wordt directeur financiën en Luk Temmerman commercieel directeur. Bij Telenet werken ondertussen al meer dan 600 mensen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer