Opwijkenaar verdwijnt met miljoenen

Het Brusselse gerecht heeft een internationaal aanhoudingsmandaat uitgevaardigd tegen de 46-jarige Luc V. uit Opwijk. De man wordt beticht van oplichting, valsheid in geschrifte en misbruik van vertrouwen. Hij vertoeft waarschijnlijk in het buitenland.

BR>Luc V. had enkele nepfirma's opgericht die actief zouden zijn in de muziekwereld. Een van de firma's noemde hij Keops Records. Hij zocht aandeelhouders en beloofden hen intresten die opliepen tot 45 %. De rijkswacht van Opwijk noteerde al meer dan 10 klachten voor een totaal bedrag van 13.370.000 frank De rijkswacht heeft al zicht op nieuwe klachten voor een bedrag van meer dan 5 miljoen frank. De geïnvesteerde bedragen gaan van 320.000 frank tot 5 miljoen frank. De meeste beleggingen dateerden van eind 1997, begin 1998. Het ging om bedragen die werden belegd voor een jaar.

Het begon klachten te regenen toen de benadeelden hun centen niet terugzagen. Luc V. is al eens door de rijkswacht verhoord maar toen het aantal klachten toenam koos hij het hazenpad.

De zaak is in juni 1999 in onderzoek gesteld bij de onderzoeksrechter Bruno Bulthé. Vrijdag 27 augustus 1999 pakte de rijkswacht een medewerker van Luc V. op. Het gaat om de 36 jarige J. VL. uit Erpe-Mere. J. VL. zocht geldschieters in opdracht van L.V. Hij beloofde tot 20 % rendement per maand. Wanneer Luc V. dringend geld nodig had. Luc V. en J.VL. leerden elkaar kennen via Hamburg-Mannheimer Luc V. was groepsleider bij Hamburg-Mannheimer. De verzekeringsmaatschappij zou niet betrokken zijn in deze zaak. Onderzoeksrechter Patrick Van Aelst moet zich nu uitspreken over de eventuele aanhouding van J.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer