Premier League: Aston Villa en Manchester aan de leiding

LONDEN -

Op de 6de speeldag in de Engelse competitie versloeg Aston Villa zaterdag Middlesbrough met 1-0. Aston Villa komt daamee samen met Manchester United aan de leiding. Beide teams hebben nu 13 punten. Manchester leidt met een beter doelsaldo en een match minder gespeeld. Maandag geeft Manchester het door het ontslag van manager Ruud Gullit ontwrichte Newcastle partij.

REUTERS/AFP/BELGA

BR>De verrassing kwam van Liverpool dat vice-kampioen Arsenal versloeg met 2-0. De "Reds" versloegen de "Gunners" dankzij doelpunten van Robbie Fowler en de Tsjech Patrik Berger. In de laatste seconden kreeg de Kroaat Davor Suker nog de kans om vanop de stip de aansluitingstreffer te maken, maar zag zijn penalty gestopt door de Nederlander Sander Westerveld, Liverpools nieuwe doelman. Voor Arsenal was het al de tweede nederlaag deze week, nadat het vorige zondag verloor van Manchester met 1-2.

Chelsea won de Londense derby tegen Wimbledon met 1-0 en blijft daardoor ongeslagen. Chelsea is 3de in de stand met 2 matchen minder gespeeld.

Tottenham verloor met 1-2 tegen Leeds United. West Ham had geen moeites met Bradford: 3-0, Southampton versloeg rode lantaarn Sheffield Wednesday met 2-0 en Derby behaalde zijn eerste overwinning tegen Everton: 1-0.