Ruud Gullit neemt ontslag bij Newcastle

LONDEN -

Ruud Gullit heeft ontslag genomen bij Newcastle United. Dat heeft hij zaterdag bekendgemaakt. De Nederlandse trainer lag de afgelopen tijd zwaar onder vuur bij de Engelse club. Na 5 competitiewedstrijden staat de ploeg voorlaatste met slechts één punt. De 36-jarige oud-international heeft een jaar bij Newcastle gewerkt. Daarvoor was hij trainer bij Chelsea.

ANP - Reuters

BR>Als reden voor zijn vertrek gaf de Amsterdammer zowel de slechte resultaten als zijn privé-leven op. "Het afgelopen jaar is er inbreuk gepleegd op mijn gezinsleven." Een woordvoerder van de club meldde na Gullits aankondiging dat assistent-trainer Steve Clarke voorlopig de trainersfunctie waarneemt.

Voor Gullit, die woensdag 37 wordt, is het de tweede teleurstellende ervaring als trainer in Engeland. Na 18 maanden gewerkt te hebben als speler-trainer bij Chelsea verliet hij die club na een conflict. Gullit zou absurde salariseisen hebben, meldde Chelsea. "Onzin, er is een spelletje met me gespeeld", verdedigde Gullit zich destijds.

Na zijn avontuur in Londen volgde de Nederlander Kenny Dalglish op bij Newcastle. Zijn voorganger was ontslagen na slechts 2 competitiewedstrijden. Bij Chelsea won Gullit de fel begeerde FA-Cup, bij Newcastle kwam hij daar dichtbij; de ploeg haalde de finale, waarin Manchester United te sterk was. Manchester is overigens maandag de eerstvolgende tegenstander van Newcastle.