Bundesliga: Bayern pakt eerste (magere) zege

MÜNCHEN -

Bayern München heeft op de 3de speeldag van de Duitse competitie een eerste overwinning behaald. Overtuigend was de 1-0 van de landskampioen tegen debutant SpVgg Unterhaching echter niet. De 18-jarige Paraguayaan Santa Cruz maakte zaterdag het enige doelpunt in het duel tussen de beide Münchense clubs, ofwel de strijd tussen het grootkapitaal en het semi-professionalisme. In de 84ste minuut waren de bezoekers zelfs nog dichtbij een gelijkspel toen de Albanees Rraklli uit een vrije trap de paal raakte. Bayern was het seizoen begonnen met een moeizaam gelijkspel tegen Hamburger SV en een nederlaag in Leverkusen.

ANP, AFP, Belga

BR>Die twee clubs staan momenteel gezamenlijk bovenaan de ranglijst. Beide ploegen hebben 7 punten uit 3 wedstrijden. Leverkusen won zaterdag met 1-2 bij VfB Stuttgart. Beinlich maakte in de 77ste minuut het beslissende doelpunt. De bezoekers speelden toen al 19 minuten met 10 man na rood voor doelman Matysek.

HSV had vrijdagavond met 1-3 gewonnen bij Schalke '04. Het enige doelpunt van Schalke kwam van de voet van Marc Wilmots, na een half uur. Invaller Youri Mulder, na een uur in het veld gekomen voor Nemec, had de mogelijkheid Schalke nieuwe hoop te geven. De Nederlandse spits miste echter een strafschop. Doelman Butt keerde zijn inzet. HSV stond op dat moment al met 1-3 voor via Hollerbach, Kovac en Hoogma.

Arminia Bielefeld met Jacky Peeters toonde geen enkel ontzag voor 1.FC Kaiserslautern en de bijna 40.000 vijandige supporters op de tribunes. De nieuwkomer won met 0-2. Treffers van Labbadia en Meissner in de tweede helft.

Op de derde speeldag van de Bundesliga is er zaterdag de interessante derby Bayern Munich - Unterhaching, een soort David tegen Goliath. De titelhouder, die pas op een 15de positie volgt na een desastreuze seizoensstart, is verplicht te gaan winnen tegen de nieuwkomer Unterhaching.