Verkeersagressor uit Kapellen moet naar assisen

Verkeersagressor Paul V.D.E. (26) uit Kapellen werd donderdag verwezen naar assisen. De havenarbeider diende na een banaal ongeval in mei vorig jaar verscheidene elektroschokken toe aan een 22-jarige Wijnegemse. Daarna kieperde hij haar samen met een 17-jarige kompaan uit Schoten in het Straatsburgdok, maar ze overleefde. Zijn advocaat overweegt nog in cassatie te gaan.

AP Ned

Na een botsing tussen twee auto's nabij Metropolis - er was alleen stoffelijke schade - sloegen op 1 mei vorig jaar de stoppen van Paul V.D.E. (26) uit Kapellen door. Hij gaf de tegenpartij, een 22-jarige vrouw uit Wijnegem, elektrische schokken met een een stroomstoottoestel. Daarna gooide hij samen met een 17-jarige uit Schoten de vrouw in het Straatsburgdok. Ze kon zichzelf redden.

In november besliste de raadkamer dat de Kapellenaar zich voor de correctionele rechtbank moest verantwoorden voor poging tot doodslag en diefstal met geweld. De burgerlijke partij tekende beroep aan. De kamer van inbeschuldigingstelling (KIB) verwijst de verkeersagressor nu naar het assisenhof. "Ik moet nog met mijn cliënt overleggen of we naar het Hof van Cassatie trekken om dit arrest te laten vernietigen", aldus John Maes, advocaat van V.D.E.