Del Piero best betaalde voetballer in Italië

Alessandro del Piero, spits bij Juventus Turijn, is volgens het Italiaanse weekblad 'Panorama' met een jaarsalaris van 5,2 miljoen euro, omgerekend ruim 200 miljoen BEF, de komende vijf seizoenen de best betaalde voetbal in het Italiaanse Calcio. Nog steeds volgens 'Panorama' verdient Del Piero driemaal zoveel als in het seizoen 1998-99. Daarnaast moet nog zowat 30 procent bijgeteld worden aan sponsorinkomsten.

BR>Ondervraagd naar een reactie op de bekendmaking van deze cijfers onderstreept Del Piero dat, in vergelijking met andere sporttakken zoals Formule-1 of de NBA, de voetballers onderbetaald worden.

In de top-tien van de best betaalde voetballers in Italië neemt de nieuwe spits van Inter Milaan, Christian Vieri, met een jaarsalaris van 4,1 miljoen euro of 165 miljoen BEF de tweede plaats. Deze zomer maakte Vieri de overstap van Lazio Roma naar zijn nieuwe club voor een recordbedrag van 46,5 miljoen euro (1,85 miljard BEF). Vieri wordt bij Inter beter betaald dan zijn Braziliaanse ploegmaat Ronaldo. Met 3,7 miljoen euro (150 miljoen BEF) verdient Ronaldo een ietsje meer dan de Spanjaard Juan Sebastian Veron van Lazio, die een jaarsalaris heeft van 145 miljoen BEF.

De Nederlandse Juventus-speler Edgar Davids, die de tiende plaats inneemt, is goed voor jaarlijks 80 miljoen BEF.

De club die het meest uitgaf aan spelers is Inter Milaan met 101,3 miljoen euro, of ruim 4 miljard BEF. Vervolgens komt Parma met 3,1 m iljard BEF en AC Milan met 2,7 miljard BEF. Onderaan wordt het klassement gesloten door Venetië (200 miljoen BEF) en Cagliari (185 miljoen BEF).