Loting eerste ronde Champions League

De loting van donderdag in Monaco voor de eerste ronde van de Champions League heeft een aantal interessante groepen opgeleverd.

BR>De meest in het oog springende groep is groep F. De finalist van vorig jaar in de Champions League, Bayern München, moet het daarin opnemen tegen de tweede uit de Nederlandse competitie, PSV Eindhoven (met de Belgen Eric Gerets en Luc Nilis). Ook het Spaanse Valencia en de Schotten van Glasgow Rangers komen uit in groep F.

De reactie van de Belgische coach van PSV, Eric Gerets, was duidelijk: "Dit wordt heel zwaar. Er zaten nochtans een paar zwakke broeders in de kokers", zei Gerets, "maar die zijn beslist niet bij ons terecht gekomen. Wat er nu is uitgekomen, is uitermate moeilijk. We zullen proberen wat punten bij elkaar te sprokkelen. En daarnaast natuurlijk veel ervaring opdoen. Voordeel is dat het allemaal tegenstanders zijn die willen 'voetballen'. Daarom krijgen wij misschien ruimte", zo hoopt Gerets.

Europees kampioen Manchester United ontloopt enkele grote kleppers. De 'Red Devils' zijn samen met Olympique Marseille (vice-kampioen in Frankrijk), Croatia Zagreb (kampioen van Kroatië) en de Oostenrijkse kampioen Sturm Graz (met onze landgenoot Jan-Pieter Martens) ingedeeld in groep D. Enkel Marseille lijkt in staat om Manchester het vuur aan de schenen te leggen voor de groepswinst.

In groep B staan ook enkele interessante confrontaties op het programma. De Spaanse topploeg FC Barcelona staat daar tegenover het Italiaanse Fiorentina van Luis Oliveira, het Arsenal van Bergkamp en Overmars en het bescheiden AIK Solna (Zweedse kampioen).

De Italiaanse kampioen AC Milan heeft in groep H af te rekenen met enkele moeilijke ploegen: FC Chelsea, Galatasaray en Hertha Berlijn.

De andere groepen zijn vrij evenwichtig opgedeeld, al is er telkens één topfavoriet.

Groep A: Lazio Roma, Bayern Leverkusen, Dynamo Kiev en NK Maribor (in de eerste voorronde te sterk voor Racing Genk).

Groep C: Borussia Dortmund, Feyenoord, Rosenborg Trondheim en Boavista Porto.

Groep E: Real Madrid, FC Porto, Olympiakos enMolde.

Groep G: Spartak Moskou, Girondins Bordeaux, Sparta Praag en het Nederlandse Willem II waar de Belg Kris Mampaey het doel verdedigt.