Australian Open: Clijsters door zonder problemen

Kim Clijsters (WTA 2) heeft dinsdag in de eerste ronde van de Australian Open in precies één uur gewonnen van de Duitse Marlene Weingartner (WTA 51) met 6-3, 6-2. Clijsters leek weinig last te hebben van haar enkelblessure die ze opliep in de Hopman Cup twee weken geleden. Tot halfweg de eerste set kon de Duitse relatief goed volgen. Na een eerste break van Clijsters (3-1) plaatste ze zelfs onmiddellijk een re-break (3-2). Onze landgenote ging daarop opnieuw door de opslag van Weingartner (4-2), maar nog gaf de Duitse niet op. Ze versierde nog een breakpunt in het zevende game, maar kon dat niet benutten (5-2). In het negende game dwong Clijsters dan 3 setpunten af. Het tweede was het goede en na 32 minuten was de eerste set binnen: 6-3.

Belga

De tweede set valt kort te beschrijven. Weingartner kwam er bijna niet meer aan te pas, en verloor al direct haar eerste twee opslagspelletjes (4-0). Daarna toonde de Duitse, die vorig jaar in de eerste ronde titelverdedigster Jennifer Capriati wipte, wel weer wat ze waard was, maar dat was niet voldoende om Clijsters van de zege te houden. Na 28 minuten in de tweede set benutte Clijsters haar tweede matchpunt: 6-3, 6-2.

In de tweede ronde komt Clijsters, het tweede reekshoofd in Melbourne, uit tegen de Italiaanse Maria Elena Camerin (WTA 92), die in haar openingspartij won van de Venezolaanse Milagros Sequera (WTA 73): 6-2, 6-2.