Australian Open: tegenstander Hewitt loopt in zijn ongeluk

De Australiër Lleyton Hewitt won dinsdag voor de derde keer op rij voortijdig zijn wedstrijd, doordat zijn tegenstander moest opgeven met lichamelijk leed. In de eerste ronde van de Australian Open in Melbourne Park was het de Amerikaan Cecil Mamiit, die letterlijk in zijn ongeluk liep.

Belga

Mamiit crashte op het einde van de tweede set tegen de stoel van de scheidsrechter, toen hij uitgleed over de mat voor de ballenjongen aan het net. De Filipijnse Amerikaan, het nummer 195 van de wereld, bezeerde daarbij zijn rechterenkel. De kwalificatiespeler liet zijn enkel intapen, maar moest na één spelletje toch de handdoek werpen: 6-2, 6-4, 0-1.

Voor Hewitt, het vijftiende reekshoofd, in Melbourne, loopt zijn zegereeks de laatste tijd wel heel raar: zo moest de Nederlander Martin Verkerk in de halve finale van het toernooi van Sydney vorige week opgeven met griep en sloeg de Spanjaard Carlos Moya in de finale zijn enkel om, wat hem eveneens tot afhaken dwong. "Dit heb ik nog nooit eerder meegemaakt", verklaarde een verbaasde Hewitt, die suggesties over "een vloek" weglachte. "Ik was goed bezig aan de partij, kwam twee sets tegen nul voor. Het was sowieso voor hem moeilijk geweest om nog terug te komen." "Ik wil niet teveel energie verspillen. Je wil zo snel mogelijk winnen en krachten sparen voor de tweede week, waarin alles kan gebeuren", keek Hewitt al even vooruit.