Neerpeltse regatta

NEERPELT -

De Neerpeltse Watersport Club (NWC) organiseert op zaterdag 28 en zondag 29 augustus op het Kempisch Kanaal de 54ste editie van de Neerpeltse kanoregatta. Deze wedstrijd geldt tevens als de 19de Open Vlaamse Kampioenschappen. Om en bij de 30 clubs uit 10 landen nemen deel. Maar net zoals dat vorig weekend in Seneffe het geval was, zullen ook in Neerpelt de beste Europese elites afwezig blijven, daar zij dan hun wereldkampioenschappen in Milaan betwisten.

J.B.

BR>Bij de jeugd is de bezetting dan weer zeer sterk. Zo komt bijvoorbeeld het voltallige Britse nationale jeugdteam naar Neerpelt en vaardigen Hongarije en Duitsland sterke jeugdploegen af. Ook NWC-junior Wim Eerdekens worden wintskansen toebedeeld. Ook van ondermeer Els Winters, Anneleen Stinckens, Greet Bergmans, Nele Bloemen, Bart Oostvogels, Erwin Smids, Luk Verduyckt, Eric Broekx, Peter van Lishout, de gebroeders Stalmans en het vrouwen kadettenteam wordt heel wat verwacht.

Programma

Zaterdag 28 augustus

8u:

1/8ste en 1/4de finales korte baan. 16.00 uur : Rechtstreekse finales lange baan.

Zondag 29 augustus

8u:

1/2de finales korte baan. 13.30 uur : finales korte baan.

Voor de supporters, die gratis toegang hebben tot deze regatta, staat een ruime tribune opgesteld ter hoogte van de aankomst aan de kanoloodsen aan het Lommelsakker.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer