Chabert sponsort, de Donnea ligt dwars

HASSELT -

Nadat de vorig jaar door Abraham Olano en Garcia da Acosta gewonnen GP Eddy Merckx bij deelnemers, publiek en organisators bijzonder in de smaak viel, wordt ook de 19de editie van Merckx' tijdrit zondag per twee gefietst. Het deelnemersveld oogt ditmaal lang niet zo internationaal als bij vorige afleveringen. Zelfs met grote startpremies slaagden de organisators er niet in om renners als Olano, Zülle of Frank Vandenbroucke (vorig jaar tweede met Mattan, maar nu liever van start in Plouay) tot deelname te overhalen.

A.P.

BR>Bovendien werkte ook Brussel flink tegen. Terwijl de regering van het Hoofdstedelijk Gewest - Merckx-supporter Jos Chabert op kop - royaal sponsort met 2,25 miljoen frank, is de stad van burgemeester de Donnea niet langer bereid om de hoofdstedelijke wegen een hele dag vrij te houden voor een wielerfeest. Gevolg: geen inleidende tijdritten meer voor jongeren - alle kampioenschappen worden nu op 12 september in Sint-Niklaas gereden - en de GP Merckx niet meer over de kleine ring.

Kandidaat-winnaars moeten allicht worden gezocht tussen de ploegen Museeuw-Peeters, Wauters-Dekker, Skibby-Streel, Van Petegem-Knaven en Boardman-Voigt. De Engelsman mag dan al een tijdje zijn hoogtepunt voorbij zijn, tijdrijden kan hij nog als de besten. En onlangs won hij samen met Voigt nog een gelijkaardige race in het Duitse Bühl. Maar met een Museeuw in volle opbouw naar het WK toe en Wilfried Peeters is het Crédit Agricole-duo allicht nog niet klaar.

Deelnemers:

Bracke-Fofonov, Bruylandts-Van de Walle, Roesems-Vanhaecke, D'Hollander-Cretskens, Skibby-Streel, Hoste-Steels, Wauters-Dekker, Van de Wouwer-Verbrugghe, Van Petegem-Knaven, Hamilton-Jemison, Museeuw-Peeters, Boardman-Voigt.

Parcours:

Heizel, Jette, Wemmel, Drypikkel, Meise, Grimbergen, Meiselaan, Vilvoordsesteenweg, Schaarbeek, Lambermontlaan, Monnoyerkaai, De Troozplein, Groendreef, Koninginnelaan, Dikke Lindenlaan, Boechoutlaan, Heizel.

Afstand:

twee ronden van 34,4 kilometer.

Start:

eerste koppel om 15.30u, laatste duo om 16.03u. Aankomst laatste ploeg omstreeks 17.30 uur.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer