Simons zet alles op EK

JODOIGNE -

Enkele weken voor de sluitingstijd was het deelnemersveld voor Jodoigne volzet. Met driehonderd inschrijvingen kon er niemand meer bij. Wel aanwezig is de leider van de superprestige Marc Herremans. Hij kan zondag reeds de eindzege zo goed als op zak steken, omdat zijn naaste concurrent Danny Simons forfait geeft. De Belgische kampioen op de halve afstand stoomt zich op dit ogenblik klaar voor het EK op 4 september in Almere. Voor deze volle triatlon wil Danny Simons niets aan het toeval overlaten en daarom laat hij Geldenaken links liggen. Enkel indien hij voortijdig moet afhaken in Almere, zal Danny Simons in Mol van start gaan voor de finale van de Superprestige.

J.Cl.

BR>Een goede zaak voor Atriac dat meteen zeker is van het eindklassement in de SP aangezien Philip Segers in het spoor van zijn clubgenoot Marc Herremans komt. Bij de vrouwen heeft Liesbeth Deschrijver de beste troeven in handen.

Net nu de Belgische triatlon uit de stayerimpasse kruipt, laat de Waalse federatie het stayeren niet toe in Jodoigne. Meteen stof genoeg tot oeverloze discussies die menig wedstrijd dit seizoen ontsierde. Het zal Marc Herremans een zorg wezen, hij gaat zondagmiddag samen met de 300 andere triatleten om 13 uur van start voor de voorlaatste SP proef.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer