«Laat me niet afbluffen»

KAISERSLAUTERN -

Jacky Peeters (29) is de enige echte nieuwe naam bij de Rode Duivels. Een jaar geleden zat hij nog te twijfelen op de bank bij Arminia Bielefeld in de tweede Bundesliga. Maar de jongste weken gaf hij op overtuigende manier zijn visitekaartje af in de eerste Bundesliga. En dan zijn de Rode Duivels natuurlijk nooit ver af.

Luc MARTENS

BR>Jacky Peeters vernam zijn selectie in een hotel in Kaiserslautern waar Bielefeld gisterenavond voor de derde speeldag van de competitie te gast was.

In zijn zoektocht naar snelle verdedigers - want in het andere kamp lopen straks jongens als Bergkamp, Van Nistelrooy en Kluivert - had Georges Leekens de naam van Peeters al eens laten vallen. Robert Waseige twijfelde niet en voegde de ex-speler van Racing Genk onmiddellijk aan zijn selectie toe.

«Donderdag had onze aanvoerder Bruno Labbadia mij gevraagd hoe het nu zat voor die interland tegen Oranje. Mijn collega's hadden al enthousiast gereageerd toen ik in de pré-selectie voor Finland zat. Met die trainerswissel was ik er niet meer zo gerust in. Nu zit ik er dus toch bij. Ik ga Labbadia onmiddellijk opzoeken om hem het goede nieuws te melden. Dit is een erkenning voor mezelf, maar ook voor Arminia Bielefeld,» zegt een aangenaam verraste Jacky Peeters.

Spelen voor de Rode Duivels het is altijd een, verborgen, ambitie van Peeters geweest. Zelfs toen hij van het

Europese

Racing Genk naar

tweedeklasser

Arminia Bielefeld trok.

«Ik sta nog altijd achter die keuze. Bielefeld, mocht dan wel een tweedeklasser zijn, de club had de ambitie van een echte eersteklasser. 'Beter op een iets lager niveau beginnen om dan op het gepaste moment naar de Bundesliga door te stoten', dacht ik. De stap naar de Duitse eerste klasse was anders misschien te groot geweest. Nu speel ik al enkele weken in die Bundesliga en het loopt schitterend. Je komt dan automatisch meer in beeld.»

Dennis Bergkamp

Nochtans liep het vorig jaar niet zo best voor Jacky Peeters die op de bank belandde.

«Aanvankelijk haalde ik bij Bielefeld op de rechterflank niet het rendement van in Genk. Na een schorsing moest ik zelfs op de bank. Na de winterstop werd ik als echte mandekker ingeschakeld en in die rol ben ik kunnen groeien. Ik moet nu mijn offensieve impulsen beperken. Vroeger ging ik een keer of tien per match diep mee in de aanval. Nu nog maar een paar keer. In de Bundesliga kan dat niet anders, hier moet je de momenten om aan te vallen uitkiezen.»

Of Jacky Peeters tegen Oranje speelt, is nog niet zeker. Debuteren tegen jongens als Kluivert en Bergkamp, het zou niet direct een geschenk zijn.

«Zo ver zijn we nog niet. Eerst zien hoe het op de training klikt. Maar met alle respect, ik laat me door niemand afschrikken. Ik ben in Duitsland ondertussen al een en ander gewoon. Hier zijn negen van de tien spitsen snelle jongens. Vorige week tegen Hertha BSC speelde ik tegen Michael Preetz, internationaal en vorig seizoen topschutter in de Bundesliga. Allemaal spelers die ik tot voor enkele weken enkel van de TV kende. Maar ik ben zelden onder de indruk, laat me niet afbluffen. Ik probeer er altijd iets van mezelf tegenover te stellen.»

Racing Genk

De Jacky Peeters die straks bij de Rode Duivels zijn opwachting maakt, is een andere speler dan de rechtervleugel die bij Racing Genk vertrok.

«Ik speel nu in een andere positie, meer defensief. Vorig seizoen waren we zo sterk, dat we ons ook als verdediger vaak offensief konden uitleven. In de Bundesliga is dat er niet meer bij. Anders krijg je gegarandeerd het deksel op de neus. Puur verdedigend ben ik dus zeker sterker geworden. En als ik de vooruitgang zie die ik in anderhalf jaar tijd in de looptesten heb gemaakt, ben ik er conditioneel ook op vooruitgegaan. Maar pin me asjeblief nog niet vast op een basisplaats bij de Rode Duivels. Eerst een week samen trainen en dan zien we wel.»

Ook aan EURO 2000 wil Jacky Peeters nog niet denken.

«Kijk, tien minuten geleden wist ik nog niet dat ik in de selectie zat. EURO 2000 mag dan wel dichtbij zijn, voor mij is het nog ver af. Laat mij eerst maar trachten bevestiging te brengen in de Bundesliga. Dan komt het EK misschien wel van zelf dichterbij. Ik kijk er wel naar uit om mijn gewezen ploegmaats Bart Goor, Mark Hendrikx en Branko Strupar terug te zien. Dat zal de aanpassing wel wat makkelijker maken. Die selectie komt me ook prima uit. Normaal gezien werd ik maandagmorgen op de training bij Bielefeld verwacht. Nu ik naar Brussel ben geroepen, kan ik zondagavond nog Racing Genk-Standard meepikken. Is het stadion wel helemaal klaar? Wonderbaarlijk is dat. Toen ik voor enkele weken even binnenwipte, was het nog een grote bouwwerf.»

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer