Comité tegen migrantenstemrecht: Storme (N-VA) komt, Weyts gaat

CD&V-voorzitter Yves Leterme gaat dinsdag tijdens de vergadering van de CD&V-fractie in het Vlaams Parlement voorstellen Johan Weyts uit te sluiten als mandataris. Voor Leterme kan Weyts ook geen CD&V-lid meer zijn als hij lid blijft van het Comité tegen het Stemrecht voor Vreemdelingen.

Belga

N-VA-bestuurslid Mathias Storme is maandag toegetreden tot het Actiecomité tegen het Migrantenstemrecht. Hij zegt dat alle Vlaamse krachten moeten worden gemobiliseerd.

De VLD heeft intussen de procedure op gang gebracht om Vlaams volksvertegenwoordiger Claudine de Schepper uit de partij te zetten.

"In tegenstelling tot wat Leterme beweert, trekt Johan Weyts zich niet terug uit het Comité. Wel zal Weyts terugtreden als ondervoorzitter. Weyts blijft achter het Comité staan en zal het actief steunen. Op die manier hoopt Weyts lid te kunnen blijven van CD&V", reageert Comitévoorzitter Ward Beysen (Liberaal Appel).

Yves Leterme reageert op zijn beurt:"Ik heb een geschreven verklaring van Weyts. Als hij trouw blijft aan wat daar in staat, is er geen probleem. Indien niet, dan kan er opnieuw een probleem ontstaan. Trekker zijn van een mantelorganisatie van het Blok kan niet. Er ligt een lijn tussen de partij en het Comité."