Halve ploeg onbeschikbaar

Aalst - Club Brugge

BR>

AALST -

De Coninck werd aangewezen als invallersdoelman omdat Kujovic interlandverplichtingen heeft. Meyssen, Van Hoyweghen, Hanssen, Van Wattum en Bongumba blijven onbeschikbaar. Ook Milosevic moet forfait geven omdat hij hinder ondervindt aan de hamstrings.

De kern:

Van Steenberghe, Arts, S. Cooreman, Claeys, Mukanya, Van Der Heyden, Temmerman, D. Cooreman, Van Den Bossche, Daelmans, Thiebaut, De Coninck.

Clement niet fit

BRUGGE -

Clement (verrekking bil) is niet fit. Ilic trainde gisteren met de groep maar Rene Verheyen verkiest geen risico te nemen met zijn centrale verdediger. Club reist met zestien spelers naar Aalst.

De kern:

Vande Walle, Deflandre, De Brul, Lesnjak, Lembi, Borkelmans, Englebert, Vermant, Martens, Verheyen, Jankauskas, Verlinden, Janssen, Schockaert, Anic en De Cock.

AA Gent - Charleroi

Aarst onzeker

GENT -

Chatelle en Aarst misten deze week enkele trainingen wegens griep. Chatelle is onbeschikbaar en Aarst is onzeker.

De kern:

Herpoel, Christensen, Carrez, Szekeres, Dragutinovic, Vasov, Joly, Foguenne, Kharif, Aarst (?), Schepens, Savic, Sterbal, Ramcic, Gasjer, Roussel, Nielsen.

Wederoptreden Mrmic

CHARLEROI -

Mrmic neemt zijn plaats opnieuw in onder de lat na zijn stage met de Kroatische nationale ploeg. Cilinsek (allergie en terug naar Servië om zijn papieren in orde te brengen), Gerard (geopereerd aan de meniscus afgelopen week), Negouai (looptraining hervat), Birinci (spierverrekking) en Sousa (adductoren) vallen gekwetst uit. Rojas volgde een aangepast trainingsprogramma maar komt aan de aftrap. De jonge Kroaat Slaven Lalic maakt voor het eerst zijn opwachting in de kern.

De kern:

Mrmic, Lecomte, Albert, Brogno, Da Silva, De Condé, Defays, Jerkan, Kere, Lalic, Ouedraogo, Djim, Rabbah, Tokene, Romaniuk, Rojas en Omelianovitch.

KV Mechelen - Beveren

Peytier speelklaar

KV MECHELEN -

Geoffrey Peytier, donderdag nog zeer twijfelachtig, trainde vrijdag vlot mee en kan spelen.

De kern:

Willockx, Emeran, Peytier, Bal, Debusschere, Vandenbroeck, Camus, Caluwé, Peeters, Van Hout, Elias, Ribus, Lebegge, Diallo, Van Steenberghe.

Van Den Eede gschorst

BEVEREN -

Imagbudu heeft zijn drie speeldagen schorsing achter de rug en komt in de kern waaruit Van Den Eede, die een gele strafdag moet uitzitten, verdwijnt. Ook de jonge Vereertbruggen behoort tot de selectie van Stani Gzil die nog geen beroep kan doen op De Vuyst, Dhont, Puglits en Smid.

De kern:

Van De Putte, Peersman, Smet, De Mets, Van Ophuizen, Theunis, Vlaminck, De Meyer, Sels, Imagbudu, Bonetto, Tarachulski, Nuhiji, Van Rumst, Vereertbruggen.

Westerlo - Moeskroen

Praten met Mitrovic

WESTERLO -

Nu de visumperikelen van Dalibor Mitrovic achter de rug zijn, wil VC Westerlo de Serviër volgende week bekijken. «We gaan volgende week met hem praten,» zegt Jan Ceulemans. Milosevic, Ba en De Coninck zijn hersteld van hun blessures maar bouwen nog aan de conditie. Ook Dos Santos (knieblessure) speelt niet. Thoelen, Willemsen en Ferreira komen in aanmerking voor de twee resterende plaatsen.

De kern:

Frans, Deelkens, Janssens, Verheyen, Serneels, Machiels, Lammens, Porte, Schaessens, Thans, Brogno, Mitrovic, Pelic, X en Y.

Van Durme lange tijd out

MOESKROEN -

Vidovic die pas hersteld is van een voetzoolblessure speelt één helft met de tweede ploeg. Martic is nog niet fit. El Idrissi kom na een drieweekse schorsing, ten nadele van Nzuzi, bij de kern. Donald Van Durme is minstens tot eind oktober out. Hij is geopereerd aan de knie. Ditmaal is het zwevend kraakbeen in de knie die de verdediger op de operatietafel brengt. Het is de derde keer in dik twee jaar dat de 32-jarige Van Durme voor lange tijd out is.

De kern:

Vandendriessche, De Vleeschauwer, Besengez, Seynhaeve, Michael Zewlakow, Dugardein, Vanderhaeghe, Wuyts, Tanghe, Vandooren, Marcin Zewlakow, Feys, Teklak, Casto en El Idrissi.

Lokeren - Geel

Van Dender hersteld

LOKEREN -

Van Dender is hersteld en inzetbaar en ook de jonge Karel De Smet en de Congolees Muzinga zitten in een ruime selectie.

De kern:

Dabanovic, Sierens, Staelens, Zeré, Van Haezebrouck, Abouo, Van Dender, Vonasek, Vidarsson, Janssens, Budka, Penicka, Kimoto, Lisasi, Nikcevic, Kozak, Muzinga, De Smet.

Sylverans is terug

GEEL -

Sylverans komt terug uit schorsing. Asare is hersteld van zijn voetblessure maar speelt niet. Ook Novcic (buikspierblessure) komt niet in aanmerking voor de kern.

De kern:

Schuermans, Mertens, Janssen, Dave Smits, Sylverans, Vamesu, Meeusen, Lendvai, Smits Bjorn, Versavel, Delen, Daelemans, Geerinckx, Curto en X.

Harelbeke - Lierse

Meilhac debuteert

HARELBEKE -

De Tollenaere (kruisband), Zvingilas (revalidatie) en Arek Kubik (buikspieren) zijn onbeschikbaar. Hameg (rug) zit opnieuw in de selectie, die verder aangevuld wordt met debutant Meilhac. Ebou Sillah is pas speelgerechtigd bij het volgend competitietreffen.

De kern

: Carama, Vandoorne, Verhoene, Lukasz Kubik, Maes, Hameg, Laamers, Kaku, Mitchkov, Diatel, Verhoeven, Klomp, Paas, Wostijn en Meilhac.

Operatie voor Huistra

LIER -

Enkele weken van rust brachten geen soelaas voor Pieter Huistra. De Nederlander werd gisteren geopereerd aan de achillespees en wacht nu een nieuwe periode van revalidatie. Ook Joe Spiteri moet forfait geven voor de match van morgen.

De kern:

Deman, Laeremans, Hoefkens, Van Meir, Daems, Snoeckx, Leen, Somers, Zdebel, Van de Weyer, Cavens, Huysmans, Nys en nog drie aan te duiden spelers.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer