KVM-voorzitter

KEERBERGEN -

Willy Van den Wijngaert, voorzitter van KV Mechelen, beseft het belang van de match van vanavond. "Tegen Anderlecht, Brugge en Genk hoeven we niet te winnen. Maar om naar de middenmoot te klimmen, moeten wedstrijden tegen Beveren en consoorten 3 punten opleveren. Al is het niet makkelijk omdat die ploegen met 10 man voor de goal blijven hangen. Aan onze trainers om een tegenzet te vinden.

S.T.

BR>Toch ben ik niet nerveus voor Beveren. De jongens hebben me gezegd dat ze gaan winnen. En ik ga de druk zeker niet opvoeren door de kleedkamer binnen te stappen bij zo'n cruciale matchen. Het vuur zit erin en dat compenseert het gebrek aan ervaring. Op Moeskroen merkten we hoe jong de ploeg en de trainer zijn. Maar onze prestaties zijn me nog niet tegengevallen", aldus Van den Wijngaert, die betreurde dat hij de match niet kan bijwonen. "Mijn broer is 50 jaar getrouwd. Ik kan moeilijk flauwvallen en naar de Malinwa rijden. Spijtig, net nu we kunnen winnen."

Marc Pinson: "Wanneer gaan we rustig naar het stadion?"

BEVEREN -

Marc Pinson, manager van Beveren, voelt de spanning van een nieuwe degradatiestrijd al door de Freethiel gieren. "De match in Mechelen is vreselijk belangrijk, maar dat zijn we stilaan gewoon. Om het vertrouwen te herwinnen, hebben we dringend een driepunter nodig. Zeker nu de start toch wat tegengevallen is. Tegen Aalst hadden we op puntenwinst gerekend. De 1 op 9 schroeft de druk weer nodeloos op. Al blijft dat allemaal relatief. Stel dat we op Mechelen winnen, dan ziet het er met de komst van Westerlo weer wat mooier uit.

Ook manager en bestuursleden trekken nerveus naar zo'n duels. We hebben de jongste 3 jaar nooit rustig op onze stoel gezeten. Ik vraag me af wanneer dat eens gaat lukken. Gelukkig lijden de spelers niet te veel onder de last van

moeten, moeten

. Ze kennen de klappen van de zweep. Al zal het in Mechelen weer een nerveus gedoe worden. Ook de thuisploeg staat onder druk. Hopelijk kunnen we daar ons voordeel uithalen."