Ricardo Bonetto: "Beveren in eerste houden en wegwezen"

BEVEREN -

SK Beveren dankt zijn eersteklasse-status voor een aanzienlijk deel aan Ricardo Bonetto. De sympathieke Italiaan streek in de loop van vorig seizoen op de Freethiel neer en veroverde met mooie acties op de linkerflank de Wase harten. Als geen ander beseft de amper 20-jarige Bonetto het belang van de match op Mechelen. "We móeten

op Malines

een goed resultaat neerzetten. De druk is inderdaad groot, maar ik vind dat een positieve factor. Hoe meer druk, hoe beter de concentratie. Ga maar na: Italiaanse ploegen behalen de beste resultaten als er veel op het spel staat. Tegen Harelbeke zag je dat Beveren nog geen 90 minuten gefixeerd kan blijven op het resultaat. Dat moet eruit.

S.T.

BR>Ik zag zaterdag een positieve kentering. De groep groeit naar elkaar toe. Door al die nieuwe spelers moest de trainer het tactisch concept veranderen en dat vergt enige aanpassing. Ik voel het vertrouwen groeien. Winst op Mechelen zou in die optiek een gouden zaak zijn. Misschien behoort een rustig seizoen dan toch tot de mogelijkheden."

"Elke week verschijnen er in Italië artikels over Ricardo Bonetto in de kranten."

Toch hoopt Bonetto nog op Italiaanse versterking. "Al was het maar voor de ontwikkeling van de eigen jeugdspelers. Met 2-3 klassespelers zouden ze zich onder zo'n goede trainer als Gzil schitterend ontwikkelen. Als speler heb ik er geen zicht op hoe de onderhandelingen met AKA evolueren. De manager van AS Roma vertelde me onlangs dat september een belangrijke maand wordt. Dan zal de beslissing vallen. Hij achtte de kans op welslagen op 50 procent.

Jullie denken dat er in mijn geboorteland nauwelijks interesse bestaat voor Beveren? Fout. Elke week verschijnen er artikels over Ricardo Bonetto in de kranten. (

lacht

) Zoveel Italianen komen er niet naar België, hé. Toen wij ons vorig seizoen handhaafden, stond dat in grote letters in sommige kranten.

Bonetto houdt Beveren in eerste

, stond er te lezen, haha.

Vorig jaar wilde ik Italië per se verlaten. Ik moet de militaire dienst nog vervullen. Blijf ik 3 jaar weg, vervalt die plicht. Daarom was ik zo blij dat Beveren met een aanbieding kwam. Ik kende de club van haar prachtig verleden. Ik kon nog maar net tv-kijken, of ik zag beelden van wedstrijden tussen Beveren en Torino of Inter Milaan. Prachtig, Beveren had toen een Europese uitstraling.

Nu is dat verdwenen, maar ik voel me toch verbonden met geel-blauw. Ik vind het een hele eer om een vereniging met zo'n rijk verleden in eerste te houden. Maar aan het einde van dit seizoen loopt mijn contract af en dan zoek ik een andere club. Eerlijk gezegd hoop ik op een Belgische topclub. Deze competitie is niet de meest aantrekkelijke van Europa, maar voor een jonge prof is ze ideaal om jezelf in de publiciteit te spelen. Want een transfer naar een échte grote club: wees gerust, daarvan droomt ieder Italiaans jongetje."