Sobelair: curatoren ontmoeten Thomas Cook-verantwoordelijken

Na Jetair hadden de curatoren van het failliete Sobelair dinsdagvoormiddag een ontmoeting met verantwoordelijken van touroperator Thomas Cook Belgium. Die was in mindere mate dan Jetair klant bij de chartermaatschappij. De curatoren onderzoeken in hoeverre die samenwerking, eventueel tijdelijk, kan voortgezet worden.

Belga

Na afloop bleef Thomas Cook op vraag van de curatoren discreet. "We hebben een open en zeer constructief gesprek gehad", aldus Claude Perignon, directeur bij Thomas Cook Belgium. Volgens hem is de touroperator bereid om het bestaande contract met Sobelair voort te zetten in zoverre er een antwoord komt op de vragen die dinsdagochtend zijn gesteld. Op basis van die antwoorden zal het directiecomité van Thomas Cook dan een beslissing nemen. Dinsdag zijn alle vluchten van de touroperator verzekerd, met uitzondering van één vlucht naar Varadero die een tiental uren vertraging oploopt.

Maar het zal vooral de beslissing van Jetair zijn die beslissend is voor de toekomst van Sobelair. Jetair is immers goed voor 70 pct van de omzet van de chartermaatschappij.