Greene zorgt voor unicum

SEVILLA -

Sommige kerels hebben altijd iets in hun mouw. Na de aankomst van de 200 meter dook Maurice Greene in een grote plastic zak en diepte een T-shirt op, met daarop in grote letters zijn nickname

Mo.

Hij kan op weg zijn naar drie gouden medailles, als de Amerikanen in het weekeinde hun estafette 4x100m een beetje fatsoenlijk afwerken. Toch zorgde Greene al voor een unicum. Voor de eerste keer won dezelfde man op een WK de 100 en de 200 meter. Op de Olympische Spelen is dat vaker gebeurd. Carl Lewis was de laatste die daar in Los Angeles in 1984 in slaagde.

R.C.

BR>Francis Obikwelu, die in de halve finale indruk had gemaakt met de snelste jaartijd (19"84), zag Greene al snel naast zich komen in de bocht. De lange Nigeriaan was geen partij en verloor het zilver zelfs aan de Braziliaan Claudinei Da Silva. Met Greene als enige onder de 20 seconden (19"90) gaf deze finale niet wat ervan werd verwacht. Bovendien ontbrak Frankie Fredericks wegens een ontstoken zenuw in de linker hamstring.

Greene werd omhelsd door een wenende Inger Miller, een van zijn trainingspartners in de groep van John Smith. Zij won de 200m in 21"77, beter dan de beste jaartijd van Marion Jones.