«Volgend jaar nog beter»

SINT-TRUIDEN -

Tijdens de rust van de door ZVK Sint-Truiden gewonnen supercup in Beyne werd de zaalvoetballer van het jaar, zeg maar het seizoen 1998-99 bekendgemaakt. Een dubbel succes voor de Kanaries, want Samir

Sammy

Selimovic, de Truiense Bosniër, werd laureaat. Hij kreeg 49 punten achter zijn naam, bijna het dubbel van Rudi Plompen van Ranst (25). «Echt waar, ik ben erg verrast,» glunderde Sammy. «Plompen is toch Rode Duivel, ik dacht echt dat hij het zou halen.»

Danny GUISSON

BR>Selimovic denkt zijn verkiezing vooral aan een sterke halve finale en finale van de playoffs te danken te hebben, maar vermits de stembulletins al in februari verzonden werden, zal hij gedurende de rest van het seizoen toch ook sterk gepresteerd hebben. «Toch vond ik vorig seizoen middelmatig,» reageert Selimovic. «Door die indeling in twee reeksen kregen we te vaak mindere teams tegen. Voor mij is het echt een probleem om me honderd procent op te laden voor zo'n partij. Geef me een topper om tegen te spelen en je ziet de beste Selimovic, tegen makkelijke ploegen speel ik vaak maar matig.»

De competitie die volgend weekend van start gaat, spreekt Selimovic veel meer aan: «Met allemaal sterke ploegen, waarbij zowat iedereen van iedereen kan winnen, speel je elke week een topmatch. Dat programma is een kolfje naar onze hand. Mortsel, Genk, Ranst, Charleroi, Hoeselt, Koersel, Brasschaat ... noem maar op, de competitie is veel evenwichtiger. Daarom denk ik dat een nieuwe titel zeker mogelijk is. De andere ploegen gaan mekaar punten afpakken, volgens mij alleen maar in ons voordeel. Wij hebben enkel Trickels in de plaats van Thijssen, staan dus sterker dan vorig seizoen. Een goede groep, prima sfeer en veel evenwaardige spelers, schrijf maar op dat Sint-Truiden favoriet is.»