Peter Voets wil het eens elders proberen:«Opnieuw aanvallen»

TONGEREN -

Peter Voets is net begonnen aan zijn 7de seizoen bij de Kanaries. Samen met aanvoerder Eddy Dierickx is hij één van de anciens bij de Haspengouwse club. 'Voetske' speelt zoals hij is: vanuit zijn hart, gepassioneerd en beukend zoals het Haspengouws publiek het graag heeft. Vorig seizoen gelauwerd als meest verdienstelijke speler, is de Wellenaar, met zijn gelijkmaker tegen Lokeren in de slotminuut, goed op weg voor een nieuwe bekroning. De vinnige verdediger is geen man van veel woorden daarom past hij zo goed in het geelblauwe huishouden. Zijn ambitie verheelt hij niet. Voets wil de haperende Truiense locomotief opnieuw op gang brengen, het liefst vanavond reeds op het Kiel.

Marc CLERINX

BR>«2 punten uit 3 wedstrijden is inderdaad wat weinig,» zegt Voets. «Als we de kansen tegen Geel en Lokeren hadden benut, telde STVV nu 6 punten en was er geen sprake van een mindere start. Het geluk laat ons wat in de steek al wil ik er meteen aan toevoegen dat we voor dat puntenverlies tegen Geel in eigen boezem mogen kijken. Als we met dezelfde mentaliteit als tegen Lokeren vanavond Germinal Beerschot partij geven, dan zit een goed resultaat er dik in. Neen, met STVV heb ik nog nooit op het Kiel gespeeld, wel met Sporting Hasselt. Dat is echter geschiedenis. Als we ginder een afwachtende houding aannemen, kunnen we er een kruis over maken. De aanval is nog steeds de beste verdediging. Vroeger, met Guy Mangelschots aan het roer, probeerden we steevast de nul te houden. Een doelpunt voor ons was vaak voldoende voor de 2 punten. Daarom heb ik het ook zo moeilijk om te scoren. Het zit er bij mij ingebakken om geen treffer toe te staan. Gelukkig kon ik tegen Lokeren deze theorie met succes uit mijn hoofd bannen.»

Rode Duivels

Het voorbije seizoen deed Peter Voets vele voetbalfans de wenkbrauwen fronsen. Op de rechterflank voerde hij er technische hoogstandjes uit waarbij zijn beste troeven, een groot loopvermogen en een sterke wedstrijdmentaliteit, in het niet zonken. Dat was ook René Vandereycken niet ontgaan. Tijdens een avondsessie van de Pro Licensecursus zette hij Voetske in zijn nationale 11. «Kom nu, is dat echt waar?,» klinkt het wat ongelovig. «Echt, ik had hierover niets gehoord. Ik vind het wel fantastisch. Ook een teken dat het mij goed vergaat. Vandereycken is toch één van de toptrainers. Voor mezelf is dat een erkenning voor jarenlang hard werken. Tevens is het een aansporing om in die richting verder te doen. Ik ben gewoon meegegroeid met de groep, die de voorbije jaren vooral voetballend veel sterker voor de dag is gekomen. Bovendien met iemand als Isaias voor je, zie je vaak een Braziliaans kunststukje en dan probeer je dat te evenaren (luide lach). Waar ik speel maakt mij niet uit maar het is zeker zo dat ik mij op de flank vaker in de kijker kan spelen. Gewoon je mannetje uitschakelen daar heeft alleen de trainer oog voor en ziet geen mens.»

Ambitie

Je zou het van Peter Voets niet meteen verwachten maar de Truiense verdediger geeft een verrassend antwoord op onze vraag naar zijn toekomstplannen. «Mijn contract loopt dit seizoen ten einde,» legt Voets uit.«Er is weliswaar een optie ingebouwd voor nog één seizoen maar ik denk dat het tijd is om na 7 jaren Staaien eens een andere lucht op te snuiven. Begrijp me niet verkeerd, ik speel graag bij STVV maar bij een goed aanbod ga ik er toch ernstig over nadenken. Ik word er weldra 31, (uitgerekend de dag dat STVV in Anderlecht te gast is, m.cl.) en wil nog zolang mogelijk in eerste klasse voetballen. Men is nooit te oud om te leren vandaar dat ik geen vrees heb om eens bij een andere club aan de slag te gaan. Dan hebben een aantal collega's tijdens de middagpauze meteen meer kans om ook eens een partijtje tafelvoetbal te winnen,» rondt Voets het gesprek af met een olijke noot.