Laat ze maar komen»

LIER -

«We hebben minstens evenveel kans om door te stoten naar de tweede ronde als FC Zürich.» Lierse-trainer Walter Meeuws is behoorlijk tevreden over de loting van zijn ploeg. Lierse speelt eerst uit tegen FC Zürich. «Ook voor de supporters is het een leuke wedstrijd. Enerzijds is Zürich niet al te ver, anderzijds zullen we onze thuismatch op het eigen Lisp kunnen afwerken. Laat de Zwitsers maar komen.»

W.Vo.

BR>De Zwitserse competitie is niet echt bekend in België, weet ook Meeuws. «Qua moeilijkheidsgraad schat ik ze even hoog in als onze competitie. Grasshoppers Zürich en Servette Genève zijn zowat de gevestigde namen. Net daaronder komen dan ploegen als FC Zürich. Dat het op dit moment trouwens niet zo goed doet, heb ik vernomen.»

Wat bevestigd wordt door de huidige rangschikking in de Zwitserse competitie. Na negen speeldagen is FC Zürich twaalfde en laatste met amper zeven punten. In de voorronde van de UEFA-beker schakelden de Zwitsers het Maltese Sliema Wanderers uit. Thuis werd het 1-0, uit werd met 0-3 gewonnen. «Naar verluidt telt de ploeg een achttal nieuwe spelers en zijn ze nog niet helemaal op elkaar ingespeeld», stelt Lierse-manager Neel De Ceulaer. «De Zwitsers verwachten dat hooguit vijftig supporters hen vergezellen naar België. Wat meteen betekent dat we onze thuiswedstrijd in het eigen Lisp kunnen afwerken en niet moeten uitwijken naar het grotere stadion van Racing Genk. We zullen de steun van onze supporters goed kunnen gebruiken.»