Moord en zelfmoord in Bilzen

In een woning aan de Paardskerkhofstraat in Bilzen heeft de lokale politie van Bilzen-Riemst-Hoeselt zaterdag in de vooravond een lugubere ontdekking gedaan. In de slaapkamer troffen agenten de levenloze lichamen aan van de 23-jarige bewoonster en haar 33-jarige vriend. Vermoedelijk heeft de man eerst de vrouw doodgeschoten en dan zelfmoord gepleegd.

Belga

Het drama gebeurde toen de man zijn spullen in de woning ging ophalen. Het koppel kampte met relationele moeilijkheden. Volgens buren had de vrouw zijn huwelijksaanzoek afgewezen. De man had het jachtgeweer zaterdag gekocht. Om het te kunnen verbergen had hij de loop afgezaagd.

Een buurvrouw had blijkbaar rond die tijd twee doffe klappen gehoord. De man was een vriend gaan ophalen, die hem naar de woning op de Paardskerkhofstraat vergezelde. De man gaf de twee kindjes van twee en vier jaar aan de vriend mee om hen naar de ouders van de man in Diepenbeek te brengen. Hij zei dat de kinderen niet hoefden te zien dat papa verhuisde. Daarna schoot de man met het jachtgeweer zijn vriendin dood en sloeg vervolgens de hand aan zichzelf.

Een zus van de vrouw en een kameraad vonden het vreemd dat in de woning niemand reageerde en verwittigden de politie. De dienstdoende magistraat van het parket van Tongeren stelde een wapendeskundige en een wetsgeneesheer aan. De schoten op beide lichamen kwamen uit hetzelfde vuurwapen.