Patricia Ceysens: "Sluiting Zaventem is onzin"

Ook volgens Vlaams economieminister Patricia Ceysens (VLD) kan er geen sprake zijn van een sluiting van de luchthaven van Zaventem. Zij noemt de verklaringen van Coene "onzin" en pleit zelfs voor een verdere uitbreiding van de luchthaven.

Belga

"Ik zal met hand en tand vechten voor het behoud en de uitbreiding van de werkgelegenheid in Zaventem. Een sluiting van de luchthaven is dan ook niet aan de orde. Het gaat hier om de jobs van een enorm aantal mensen en daar kan niet lichtzinning mee omgesprongen worden", verklaart Ceysens zondag.

De VLD-minister wil dat Zaventem verder uitbreidt, binnen het kader van de bestaande milieuvergunning. Net zoals minister-president Bart Somers en sp.a-vice-premier Johan Vande Lanotte wijst ze erop dat Zaventem nog een groeimarge heeft indien bepaalde andere activiteiten worden afgeleid naar andere luchthavens. "Laat ons ons vooral concentreren op het zoeken naar creatieve oplossingen die voor werkgelegenheid zorgen binnen de limieten van de milieuvergunning".