Marks & Spencer blijft nog altijd sukkelen

Hoewel de grote crisis voorlopig voorbij lijkt te zijn, heeft de Belgische topmanager Luc Vandevelde de Britse warenhuisketen Marks & Spencer nog altijd niet topfit kunnen maken. Want de Sunday Telegraph meldt dat met name de eindejaarsverkoop zwaar is tegengevallen - vooral wat de kledingsector betreft.

Belga

Sinds Vandevelde begon aan zijn saneringsoperatie bij wat de Britten 'Marks en Sparks' noemen, heeft hij de ondergang van dit nationale instituut voorkomen en ging het met de keten de goede kant op. Maar nu is er slecht nieuws, want de kledingverkoop tijdens de cruciale kerst- en nieuwjaarsperiode is zwaar tegengevallen. De omzet daalde met 5 procent en vooral dames- en kinderkleding raakte maar moeilijk verkocht.

Het resultaat is dat er volgens analysten koppen zullen rollen aan de top van de kledingafdeling. Diezelfde analysten hebben ook goed nieuws voor het bedrijf van Vandevelde. Want zij voorspellen dat de totale decembercijfers iets aanvaardbaarder zullen worden gemaakt door goede resultaten van enkele andere afdelingen, vooral dan voeding.