Christophe Rochus onderuit op ATP Adelaide

Onze landgenoot Christophe Rochus zette het jaar met een nederlaag in. Op het ATP-toernooi van Adelaide (Aus/380.000 dollar) moest de nummer 84 van de wereld in de eerste ronde het onderspit delven tegen de Zweed Thomas Johansson, die zijn comeback maakte na meer dan een jaar blessureleed. Johansson won overtuigend met 6-1, 6-3.

Belga

In november 2002 speelde de 28-jarige Zweed voor het laatst als vervanger voor de geblesseerde Andre Agassi op de Masters Cup in Shanghai. Op 11 februari onderging hij een knieoperatie. Johansson, die zijn grootste triomf kende in Melbourne Park, kende daarna heel wat blessureleed en kon pas deze week zijn terugkeer maken. De Zweed, die uit de rankings was verdwenen, kan de komende maanden profiteren van een beschermde ATP-ranking van 23.

Het ontbrak de voormalige grandslamwinnaar niet aan zelfvertrouwen: "De bal leek wel een voetbal voor mij. Het was heel leuk. Ik speelde al zo lang geen wedstrijd meer, dat ik elke dag opnieuw uitkeek naar dit moment".

In de volgende ronde komt de Zweed tegenover de Fransman Arnaud Clément, het derde reekshoofd, of de Roemeen Victor Hanescu te staan.