Goovaerts juicht Coveliers' plannen voor nieuwe partij toe

Indien Hugo Coveliers een nieuwe partij opricht, schaart oud-VLD-senator Leo Goovaerts zich samen met zijn partij daar onvoorwaardelijk achter. Hij engageert zich zelfs de Brusselse poot van deze nieuwe partij te leveren. Dat laat hij maandag vanuit Frankrijk weten.

Belga

Goovaerts, die een jaar geleden de VLD zelf de rug toekeerde en met VeiligBlauw naar de kiezer stapte, zegt verheugd te zijn over het initiatief van Coveliers. Beide politici zaten in de legislatuur 1995-1999 samen in de VLD-senaatsfractie. Ook toen was Coveliers fractieleider. Leo Goovaerts vindt de werkelijke achtergrond van de afzetting van Coveliers als fractieleider in de Senaat "hoogst onbetamelijk".

Hij roept de "VLD-mandatarissen die bij hem hun beklag zijn komen maken op om hun plaats in te nemen in de nieuwe politieke beweging". In de VLD is toch geen plaats meer voor hun ideeën en ze zullen toch opzijgeschoven of gediscrimineerd worden, voorspelt de voormalige VLD-penningmeester. Op termijn zal er volgens hem "toch een nieuwe vrijheidspartij moeten komen".

Goovaerts zegt vertrouwen te hebben in de persoonlijke, Vlaamse en politieke geloofwaardigheid van Hugo Coveliers. Zelf heeft hij naar eigen zeggen geen persoonlijke ambities en zoekt hij geen enkel voordeel.