Marino Keulen radiopersoonlijkheid van het jaar

Vlaams minister van Media Marino Keulen is verkozen tot Radiopersoonlijkheid van het jaar. De verkiezing werd voor het eerst georganiseerd door mediawebsite Radio Visie, zo maakt de coördinator van de webstek zondag bekend.

Belga

In totaal brachten 8.512 radioluisteraars een stem uit, verdeeld over acht categorieën. De minister kreeg als trofee een zendlamp uit 1958, gemonteerd op een marmeren voetstuk, die ooit werd gebruikt in de radiozender aan boord van het eerste zendschip van Radio Veronica. Keulen kreeg 18 procent van de stemmen. Hij ging daarmee presentatoren Wim Oosterlinck (Studio Brussel) en Leen Demaré (Radio Donna) vooraf.

In de categorie Programma van het Jaar ging de overwinning naar "De Nieuwe Wereld", vóór "Jongens & Wetenschap" en "De Tekstbaronnen" (alle Radio 1). De Carrièretrofee, waarvoor niet kon worden gestemd door het publiek, gaat naar presentator Peter Vandam. Tot Programma-item van het Jaar werd "Het diepdroevig dierenverhaal" (Studio Brussel) gekozen.

Radiobabe en Radiostud van het jaar werden Roos Van Acker (Studio Brussel) en David Van Ooteghem (Radio 2). Bert Heyrman (Radio 1) bezit de Nieuwsstem van het Jaar en Luc van Langenhove (Radio 1/927 Live) is Sportmedewerker van het Jaar.