Abbamania komt naar Gent en Antwerpen

Van 5 tot 10 januari kunnen Abba-fans hun hart weer ophalen. Musichall brengt met 'Abbamania' een show naar Vlaanderen die een ode is aan de Zweedse band die tien jaar lang de hitlijsten domineerde. Zowel in de Gentse Capitole als in de Antwerpse Stadsschouwburg zal de "feelgood-show" te zien zijn.

Belga

Op 5, 6 en 7 januari strijkt Abbamania neer in Gent waarna het op 8, 9 en 10 januari de beurt is aan Antwerpen. De show die afgelopen zomer voor uitverkochte Britse zalen speelde, is geconcipieerd als een speciaal concert dat een hommage brengt aan de muziek en stijl van Abba. Zowel de muziek als de aankleding zijn net als toen. Hits als "Mamma Mia", "Voulez-vous", "Dancing Queen" en "The winner takes it all" zullen niet ontbreken.

Volgens Peter Hoogland van Musichall hoort deze show thuis in het feelgood-concept waar ook de disco-musical "Oh what a night" toe behoort. "Mensen die grote decors verwachten, mogen thuis blijven. Abbamania is sfeer en ambiance", aldus Hoogland.

Abbamania kwam tot stand in 1999, waarna het succes snel volgde. Zo speelde de groep in 2002 achttien weken lang in het Strand Theatre in Londen voor Abba-fans van over de hele wereld. Na meer dan twintig uitverkochte shows in Duitsland kreeg het de prijs van Radio Regenbogen als "Beste Musical 2002". Naast België trekt Abbamania in 2004 door Rusland, Canada en de Verenigde Staten.