Ware Britse troonopvolger is Australische vorkheftruckbestuurder

De Britse troon komt eigenlijk toe aan een Australische vorkheftruckbestuurder en niet aan de huidige koningin Elizabeth II. Dat blijkt uit onderzoekswerk van een Britse historicus. De Australiër heeft maandag al laten weten dat hij niet geïnteresseerd is in de functie.

Belga

Michael Hastings, die al 38 jaar in het kleine Australische stadje Jerilderie woont, zegt dat een Brits historicus hem op de hoogte bracht van het feit dat hij de ware Britse troonopvolger is. Een verre voorouder van de huidige Britse koningin Elizabeth II, Edward IV, zou volgens hem onwettig de troon hebben ingepikt.

De afstammelingen van Edwards broer George, de hertog van Clarence, zijn de ware rechthebbers op de troon en Hastings is een van hun rechtstreekse afstammelingen.

"Ik denk niet dat de draagwijdte van de informatie volledig tot me doordringt", verklaarde Hastings op de Australische televisie een dag na de uitzending van de televisiedocumentaire in Groot-Brittannië.

"De functie spreekt me echter niet aan. Ik ben niet van plan een brief te schrijven naar de koningin waarin staat dat 'ze drie weken de tijd heeft om te vertrekken en me 500 jaar uitkering is verschuldigd' ".

Hastings was al langer op de hoogte van het feit dat hij de erfgenaam is van de 14e graaf van Loudoun. Maar nadat hij verliefd werd op een Australisch meisje , zei hij de adellijke beslommeringen vaarwel en verliet hij het land om zich te vestigen in Jerilderie.