Front National gooit lijst sympathisanten te grabbel

Het Front National (FN) heeft per vergissing een lijst met de 524 e-mailadressen van haar sympathisanten te grabbel gegooid. Dat gebeurde per e-mail, zo meldt RésistanceS, een groepering van anti-fascistische organisaties, op haar website. Het nieuws werd vrijdagochtend overgenomen door de RTBF-radio.

Belga

Daniel Féret, de voorzitter van het Front National, stuurde op 19 december 2003 een e-mail naar al de aanhangers van de partij. Volgens RésistanceS vergat hij daarbij echter de lijst van bestemmelingen in "blind copy" te zetten. Met "blind copy" kan de bestemmeling zijn eigen e-mailadres zien, maar is onzichtbaar welke andere personen hetzelfde bericht gekregen hebben. Féret liet dat na, zodat elke sympathisant van het FN het e-mailadres van de andere aanhangers van de partij bijgeleverd kreeg.

RésistanceS beschouwt het voorval als een "kerstgeschenk", en dat terwijl "extreem-rechts er zich voortdurend over beklaagt dat het het onderwerp is van onderzoeken vanwege de inlichtingendiensten van de federale politie of van de Staatsveiligheid".