Peterhansel en Pujol winnen vijfde etappe Dakar 2004

De Fransman Stéphane Peterhansel (Mitsubishi) bij de wagens en de Spanjaard Esteve Pujol (KTM) bij de motoren schreven maandag de vijfde etappe in de rally naar Dakar 2004 op hun naam. 337 km moesten er tegen de klok worden afgewerkt. De karavaan startte in Er Rachidia en trok naar Ouarzazate, allebei in Marokko.

Belga

Peterhansel, de leider in de algemene stand, had maar liefst 4:35 voorsprong op de tweede, de Japanner Hiroshi Masuoka, de winnaar van de vorige twee edities. Al zijn andere concurrenten reed hij zelfs op meer dan tien minuten. Zo was de Zuid-Afrikaan Giniel De Villiers (Nissan) derde op 12:55. Grégoire De Mévius (BMW X5) verloor 14:05 en moest vrede nemen met de vijfde plaats achter de Fransman Luc Alphand (BMW X5). In de algemene stand telt Peterhansel nu 6:12 voorsprong op Masuoka en al 15:33 op de Mévius. Het was de eerste dagzege dit jaar voor de Fransman.

Ook bij de motoren was het de leider die de rit won. Pujol haalde het met 16 seconden van zijn landgenoot Nani Roma (KTM) en met 22 seconden van de Italiaan Fabrizio Meoni (KTM). De Fransman Richard Sainct (KTM), die zondag na een val in de vierde rit genaaid moest worden aan de linkervoorarm, kwam als achtste binnen op 5:14 van Pujol. In de stand telt de Spanjaard 36 seconden voorsprong op Meoni en 59 op de Fransman Cyril Després (KTM), die maandag vierde werd.

Na de special moesten de deelnemers nog 182 km overbruggen naar Ouarzazate, het vertrekpunt van de zesde etappe op dinsdag richting Tan-Tan, nog steeds in Marokko.