Dakar 2004: 4e rit - Tom Colsoul tweede bij de vrachtwagens

In de rally naar Dakar ging de zege bij de vrachtwagens zondag naar de Rus Firdaus Kabirov (Kamaz). Onze landgenoot Tom Colsoul finishte samen met de Nederlander Gerardus De Rooy (DAF) als tweede in de vierde special, over 75 kilometer van Tanger naar Er Rachidia (Marokko), en behoudt de leiding in de tussenstand.

Belga

"Het was vandaag een erg vervelende rit. Veel bomen en slechte sporen bij aanvang, goed om alles stuk te rijden. Nadien kwamen er afwisselend erg snelle stukken en dan weer stukken met erg diepe sporen. Veel valstrikken dus, maar die hebben we goed omzeild. Wij komen er alvast beter uit dan onze teamgenoten De Rooy-Colebunders-Duisters. De laatste info die ik van heb is dat ze zouden zijn lek gereden", aldus Tom Colsoul.

Nog bij de vrachtwagens lieten Vanierschot-Gonnissen-Dujardin een achtste tijd optekenen, goed voor een voorlopig achtste positie in het klassement van de trucks.

Bij de auto's kende Stéphane Henrard opnieuw pech met zijn buggy. De problemen met de stuurbekrachtiging zijn opgelost, maar Henrard kreeg een uur straftijd omdat hij een controlepost miste. Daardoor zakte hij naar de 119e plaats in de stand. Ook Jacky Loomans kreeg een uur straftijd, hij staat nu op de 120e stek.