Koen Wauters: "Ik wil in Dakar in de top-15 staan"

Koen Wauters en Charly Gotlib tekenden zaterdag in de laatste rit op Europese bodem, een opwarmertje van negen kilometer, voor de 57ste tijd, waardoor het Toyota RAV4-duo op een 53e plaats prijkt in de tussenstand. Een positie die niets afdoet aan de ambities van Koen Wauters.

Belga

BR>

"Ik weet uit ervaring dat het er bij deze eerste etappes op aankomt om de valstrikken te vermijden", legt Wauters uit. "Vorig jaar zorgde ik voor heel wat sleutelwerk door al bij het begin in de fout te gaan, en ik had weinig zin om dat dit jaar te herhalen. Op dit soort terrein leg je je wagen al snel op het dak. Sinds Clermont-Ferrand doe ik het dus heel voorzichtig aan. Ik wilde zonder kleerscheuren in Afrika geraken, en ben heel tevreden dat dat me ook gelukt is."

"Ik denk eerlijk gezegd dat we in de top-15 kunnen finishen", vervolgt Wauters. "We kunnen uiteraard weinig beginnen tegen de fabrieksmachines, maar Patrick Zaniroli heeft een heel zwaar parkoers voor ons in petto, en dus hopen we in het algemeen klassement beetje bij beetje te kunnen klimmen. Zondag krijgen we de eerste Afrikaanse etappe voorgeschoteld, een opwarmer van 75 kilometer tussen Tanger en Er Rachidia. We zullen het opnieuw voorzichtig aan doen. Pas vanaf maandag, tussen Er Rachidia en Ouarzazate, wordt het ernst, met een etappe van 337 kilometer."