Britten vinden Cheeky Song slechtste liedje

De Cheeky Song, het in matig Engels gezongen dansnummer waarmee de Cheeky Girls een jaar geleden een grote hit scoorden, is het slechtste popliedje aller tijden. Britse muziekliefhebbers hebben dat bepaald in een peiling door de zender Channel 4, meldde het persbureau PA vrijdag.

AP Ned

Cheeky Song (Touch My Bum) behaalde in Groot-Brittannië de tweede plaats van de hitlijst. Wereldwijd verkochten de Cheeky Girls, twee Roemeense zusjes, 800.000 exemplaren van het singletje.

Britse muziekliefhebbers gruwen ook van The Millennium Prayer, een vrij recente poging van Cliff Richard om een onvergetelijk kerstnummer op de plaat te zetten. Het lied behaalde een tweede plaats op de luister-en-huiverlijst. Op vier eindigde de bestverkochte single aller tijden: Elton Johns Candle in the Wind, in de versie die hij opnam na de dood van prinses Diana.

Een andere superster, Jennifer Lopez, eindigde met Jenny from the Block op de tiende plaats. In dat nummer zingt J-Lo dat ze ondanks haar verkwistende levenswijze een gewoon meisje uit Bronx is gebleven, een van de armere wijken van New York.