Antwerpse 'Astra-helden' vervaardigen eerste nieuwe Opel Astra

Maandagmorgen om 8 uur is de eerste nieuwe Opel Astra van de band gerold in de Antwerpse vestiging van Opel. Daarmee werd een jaar van investeringen, voorbereidingen en herstructurering afgerond. Na de opstart van de serieproductie van de nieuwe Astra wordt in augustus begonnen met de assemblage van de break-versie en in januari volgend jaar met de Astra in de driedeurs-versie. Onzeker is nog of Opel Belgium een vierde model krijgt toegewezen.

Belga

De nieuwe Opel Astra die positief onthaald werd op het Autosalon van Frankfurt, houdt de Antwerpse vestiging al een jaar in de ban. "Het jaar 2003 stond volledig in het teken van de Astra", zegt woordvoerder Dirk Snauwaert van Opel Belgium. Voor de derde generatie van het model werd in Antwerpen fors geïnvesteerd. De perserij werd uitgebreid en de koetswerkafdeling, de ververij en de assemblagelijnen zijn vernieuwd. Daarnaast werden voor de medewerkers 150.000 trainingsuren voorzien. Voor het begin van de kerstvakantie kregen ze een videoband waarin ze als 'Astra-helden' werden bedankt en twee kaarten voor het Autosalon van Brussel waar ze de wagen kunnen bewonderen.

Het bestaande model van de Astra wordt nog tot eind maart geassembleerd waarna vanaf april enkel de nieuwere versie de Antwerpse vestiging zal uitrijden. De 5.400 werknemers zullen er dagelijks 1.100 vervaardigen waarvan 97 procent voor de wereldwijde export is bestemd. Het prijskaartje van de nieuwe Astra wordt in de komende dagen bekengemaakt. "De prijs zal als gevolg van de harde concurrentie niet veel verschillen van de bestaande Astra", aldus Snauwaert.

Onzeker is nog of Opel Belgium een vierde model krijgt toegewezen en om welk model het dan gaat.