Reconstructie van schietpartij in Antwerps danscafé Karbonkel

In het danscafé Karbonkel op de Antwerpse Groenplaats vond maandagmiddag een wedersamenstelling plaats van de schietpartij die daar vorige week maandag plaatsvond en waarbij vier mensen gewond raakten.

Belga

Zowel de schutter als de vier slachtoffers, die met twee ziekenwagens naar het ziekenhuis werden overgebracht, waren aanwezig en werkten goed mee aan de reconstructie. De wedersamenstelling bracht evenwel geen uitsluitsel over de aanleiding van de schietpartij. Dat bevestigt Leen Nuyts van het Antwerpse parket.

De schietpartij dateert van vorige week maandag. Tijdens een ruzie in café Karbonkel op de Groenplaats in Antwerpen trok een 28-jarige man een pistool. Hij loste negen schoten, waardoor vier caféklanten gewond raakten. De schutter liep een hoofdwonde op tijdens de schermutselingen voor het schietincident. De man lag enkele dagen in het ziekenhuis en werd daar onder bewaking geplaatst. Eind vorige week verscheen de schutter voor de onderzoeksrechter en werd hij aangehouden wegens poging tot moord.