Federauto gaat op zoek naar "wrak van het jaar 2003"

Iedereen die in 2003 een tweedehandsauto heeft gekocht en daar achteraf veel spijt van had omdat de wagen een hopeloos wrak bleek te zijn, krijgt van Federauto, de federatie van de automobielsector de kans om zijn miskoop recht te zetten. Federauto organiseert namelijk een wedstrijd waarbij "het wrak van het jaar 2003" wordt gekozen. De winnaar krijgt een cadeaucheque van 3.100 euro bij een Erkend Verkoper van tweedehandswagens, zo stelt Federauto maandag in een mededeling.

Belga

Het gaat om een tweejaarlijkse wedstrijd die georganiseerd wordt door de Groepering van Handelaars in Tweedehandse Voertuigen (GVO) -aangesloten bij Federauto- en die erop gericht is "de consument te sensibiliseren en om misbreuken in de tweedehandsverkoop te bestrijden", aldus Federauto.

Met de wedstrijd wil de organisatie de mensen er ook op wijzen hoe ze zich kunnen beschermen, met name door te kopen bij een "betrouwbare professional". "Die herken je aan het logo met de blauwe auto in de rode cirkel, dat staat voor het kwaliteitslabel van de 'Erkende Verkoper'", zo stelt Federauto.

Het is de vijfde keer dat de wedstrijd georganiseerd wordt. De winnaar wordt gekozen op 17 april bij de opening van PRO-CAR-EXPO, het autosalon voor tweedehands voertuigen.

Inschrijvingsformulieren zijn verkrijgbaar bij Federauto op 02/778 62 00 of op

of bij alle Erkende Verkopers en autokeuringscentra. Inschrijven kan tot 31 maart 2004.