Bombrief voor fractieleider EVP

De fractieleider van de christen-democraten in het Europees Parlement, de Duitser Hans-Gert Poettering, heeft maandagochtend in Brussel een bombrief ontvangen. Dat is vernomen bij de lokale politie en de brandweer. Er zijn geen gewonden gevallen. Enkele mensen verkeren wel in shock.

Belga

In het parlement zijn nog andere verdachte brieven gevonden. De ontmijningsdienst en de brandweer doen de nodige vaststellingen. "Een vrouwelijke medewerker opende vanochtend de post. De brief, die eruit zag alsof ze breekbaar materiaal bevatte, explodeerde en vatte meteen vuur", zo bevestigt woordvoerder Robert Fitzhenry van de Europese christen-democraten (EVP).

Fitzhenry kan niet bevestigen wie de brief heeft verstuurd. Wel vermoedt de zegsman van de EVP dat de bombrief deel uitmaakt van een campagne die vanuit Bologna tegen de Europese instellingen wordt gedirigeerd.

De voorbije weken kregen ook voorzitter Romano Prodi van de Europese Commissie in Bologna, de politiedienst Europol in Den Haag, de Europese Centrale Bank in Frankfurt en de gerechtelijke dienst Eurojust in Den Haag te maken met bombrieven.