Kim en Ken Heyrman herdacht

Aan het Antwerpse Asiadok zijn zondagmorgen Kim en Ken Heyrman herdacht. De kinderen verdwenen precies tien jaar geleden. Enkel het lichaam van Kim is teruggevonden. Ze was verkracht en vermoord. De herdenking werd ondersteund door het Comite van de Ouders van Ontvoerde en Vermoorde Kinderen.

Belga

Kim en Ken verdwenen nadat ze op 4 januari 1994 de ouderlijke woning hadden verlaten om te gaan voetballen met een vriendje. Toen die al vertrokken bleek naar het voetbalveld in Merksem, besloten ze op eigen houtje daarheen te trekken. Ze namen tram 3, maar stapten te vroeg af. Ze werden het laatst gezien op het einde van de brug over het Albertkanaal, naast het Sportpaleis. Kim werd een maand later vermoord teruggevonden in het Asiadok. Een autopsie bracht aan het licht dat het meisje ook seksueel was misbruikt. De moord werd nooit opgehelderd. Over het lot van haar jongere broer Ken is tot op vandaag niets bekend.

Het gerechtelijk dossier wordt dit jaar afgesloten zonder enig resultaat totnogtoe. Dit weekend nog deed vader Rudi Heyrman (47) in de krant Het Volk een oproep tot mensen die meer weten over het lot van zijn vermiste zoon. Hij verzocht de daders om desnoods anoniem bekend te maken wat er met Ken is gebeurd. Een maand geleden heeft hij zich aangesloten bij het Comite van de Ouders van Vermoorde Kinderen. Moeder Tiny Mast, die gescheiden is van Rudi Heyrman, was niet op de plechtigheid aanwezig. Zij liet wel weten later een herdenking te zullen houden.