Ikea opent 3 nieuwe winkels in België

De Zweedse meubelreus Ikea gaat de komende jaren twee nieuwe vestigingen openen in Anderlecht en Aarlen. Ikea is ook vragende partij om bij Gent een winkel te openen, maar daar zijn de plannen minder ver gevorderd. Dat heeft een woordvoerster vrijdag bevestigd.

Belga

Ikea telt momenteel vier vestigingen: in Wilrijk, Ternat, Zaventem en het Luikse Hognoul. Het Zweedse concern plant nieuwe vestigingen in Anderlecht en Aarlen. Een nieuwe winkel rond de hoofdstad is volgens de woordvoerster hoognodig om de stroom klanten deftig op te vangen.

"Voor Anderlecht zijn de meeste procedures rond en is er een gunstig advies. Eén aanvraag loopt nog", luidt het. De opening van de winkel in Anderlecht is gepland tegen eind dit jaar. De winkel in Aarlen moet tegen midden 2005 de deuren openen.

Er zijn tenslotte ook plannen om in het Gentse een winkel te openen. "Enorm veel klanten vragen om een vestiging bij Gent en wij zijn ook vragende partij", zegt de woordvoerster. De nodige procedures zijn alvast opgestart, maar Ikea staat hier nog niet zo ver als in Anderlecht en Aarlen. De locatie St-Denijs Westrem (Flanders Expo) is een mogelijkheid, heet het nog. Een datum voor de opening is er nog niet. "Als alle procedures rond zijn, moet er nog negen maanden bijgeteld worden".

Ikea rekent per nieuwe vestiging op een investering van 50 tot 65 miljoen euro, "afhankelijk van het terrein en de bouwplannen". De vestiging in Aarlen levert 300 jobs op, die in Anderlecht 350. Er zijn zowel verkopers, kassiersters als managers nodig. Vandaag werken 1.200 mensen voor Ikea in België.