SN Brussels Airlines vervoerde in 2003 meer dan 3 miljoen passagiers

Luchtvaartmaatschappij SN Brussels Airlines verwelkomde in 2003 meer dan 3 miljoen reizigers aan boord van de eigen vloot of aan boord van de partners. De gemiddelde bezettingsgraad steeg ook van 49,3 procent in 2002 tot 57,3 procent in 2003. Dat staat in een mededeling van SN Brussels Airlines.

Belga

Met de 38 vliegtuigen van SN werden in totaal 2,964 miljoen passagiers naar een Europese of Afrikaanse bestemming gevlogen. Dat is een stijging met elf procent ten opzichte van 2002. Als de SN-klanten die met een vlucht van een partnermaatschappij naar hun bestemming vlogen worden meegerekend, registreerde SN 3,273 miljoen passagiers. Daarmee is SN Brussels Airlines de grootste maatschappij op de luchthaven van Zaventem.

Het management van de maatschappij is tevreden met de groei die "niet in optimale marktomstandigheden werd gerealiseerd".

"Ondanks de oorlog in Irak, de economische recessie, de capaciteitsaanpassingen tijdens de zomermaanden en de herfst, het afbouwen van de eigen Heathrow-vluchten en het einde van de samenwerking met Virgin Express slaagde SN erin om in 2003 meer passagiers te verwelkomen", zo luidt het bij SN Brussels Airlines.