Nog 3 mensen levend van onder het puin in Iran

Bijna een week na de zware aardbeving in Bam in het zuidoosten van Iran, werden donderdag opnieuw drie mensen levend van onder het puin gehaald.

Belga

Een negenjarig meisje, een zwangere vrouw en een 45-jarige man werden gered. Dat brengt het totale aantal miraculeuze reddingen tijdens de laatste 48 uur op 14, zo meldt de Iraanse staatsradio.

Het negenjarige meisje werd overgebracht naar het hospitaal en krijgt daar de nodige verzorging, zo stelde de radio. De radio meldde eerder dat er in de loop van woensdag in totaal al 11 mensen levend van onder het puin werden gehaald. De reddingswerkers hadden nochtans bijna alle hoop opgegeven nog overlevenden te vinden.

In totaal werden al bijna 30.000 stoffelijke resten begraven. Het aantal dodelijke slachtoffers zou echter kunnen oplopen tot 40.000, zo bevestigde de Iraanse president Mohammad Chatami.

Tussen alle verdriet door werd woensdag in Bam ook het eerste huwelijk sinds het incident gevierd, zo meldde de staatsradio. De viering was voorzien voor de dag van de aardbeving. De vader van de bruid stond erop dat het koppel alsnog zou trouwen omdat de overleden familieleden het volgens hem ook zo zouden gewild hebben.